Διαβάστε για...

Τα 5 οφέλη των αξιολογήσεων στην ιστοσελίδα σας

Θα έχετε ακούσει την φράση οι καλοί πελάτες είναι η καλύτερη διαφήμιση. Πάνω σε αυτή την έκφραση θα κινηθεί το παρακάτω άρθρο. Η ιστοσελίδα σας είναι σαν την βιτρίνα της επιχείρησης σας. Οι επισκέπτες της διαμορφώνουν άποψη για την επωνυμία σας (brand) και πολλές φορές αρέσκονται να την εκφράζουν δημόσια μέσα από τις κριτικές που συντάσσουν στο διαδίκτυο, στην Google, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε φόρουμ κ.τ.λ. Ας κάνουμε ένα μικρό μάθημα λεξιλογίου. Ο ορισμός της κριτικής από το λεξικό της Google είναι "μια επίσημη δήλωση που μαρτυρεί τον χαρακτήρα και τα προσόντα κάποιου". Συνήθως προέρχονται από πελάτες, συναδέλφους που έχουν επωφεληθεί ή έχουν βιώσει μια επιτυχία ως αποτέλεσμα της συνεργασίας σας. Σύμφωνα με έρευνες το 92% των καταναλωτών διαβάζουν διαδικτυακές κριτικές και μαρτυρίες όταν σκέφτονται μια αγορά. Το 88% των καταναλωτών εμπιστεύονται τις διαδικτυακές κριτικές όσο και τις προσωπικές προτάσεις. Το 72% από αυτούς λένε ότι οι θετικές κριτικές και οι μαρτυρίες τους κάνουν να εμπιστεύονται περισσότερο μια επιχείρηση.

Οι αποτελεσματικές κριτικές υπερβαίνουν ένα απλό απόσπασμα που διακηρύσσει το μεγαλείο σας. Πρέπει να « αγγίζουν » το κοινό σας με τέτοιο τρόπο που να το οδηγεί σε επιθυμία για μια μελλοντική συνεργασία μαζί σας ή για την εξυπηρέτηση στόχων του μέσα από σας. Για αυτόν τον λόγο οι υπέροχες μαρτυρίες λένε μια ιστορία η οποία εμπνέει και παρακινεί τους ανθρώπους που την διαβάζουν. Αυτές οι απόψεις αναδεικνύουν την ταυτότητα της επιχείρησης σας. Από εκείνες θα αντλήσουν την πρώτη εικόνα οι δυνητικοί σας συνεργάτες και θα σχηματίσουν μια άποψη η οποία αν είναι θετική και εκτεθεί δημοσίως θα απογειώσει την επιχείρηση σας! Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορεί να συμβεί αυτό. 

1. Η γνώμη των επισκεπτών χτίζει εμπιστοσύνη

Η εκφορά της άποψης των επισκεπτών σας θα αποτελέσει την γενική άποψη για την επιχείρηση σας και τις σχέσεις που μπορεί να συνάψει με τους πελάτες της. Οι θετικές γνώμες θα σχηματίσουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα μια σχέση εμπιστοσύνης. Όπως φαίνεται λειτουργούν σαν μια φιλική σύσταση η οποία μας προδιαθέτει θετικά. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας πληθαίνουν, η αναγνωρισιμότητα αυξάνεται, η αξιοπιστία της επιχείρησης μεγαλώνει.

2. Η άποψη ως παραπομπή

Οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται τις απόψεις των πελατών λόγω της εμπειρίας που μοιράζονται μαζί τους. Δεν είναι λόγια που βασίζονται σε απόψεις διαμορφωμένες από κουβέντες, αλλά μια άποψη βασισμένη στην εμπειρική γνώση. Επομένως η βαρύτητα αυτής της άποψης είναι σαφώς μεγαλύτερη. Πόσες φορές δεν έχετε παραπέμψει φίλους και γνωστούς σας σε συνεργάτες που σας εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Αυτές οι θετικές παραπομπές για την επιχείρηση σας θα αποτελέσουν την πρόσκληση για τον επόμενο πελάτη σας.

3. Επεξηγηματική κριτική

Ας αναφερθούμε σε μια υπόθεση. Θέλετε να βρείτε ένα ιδανικό μέρος για φαγητό στην περιοχή σας το οποίο να έχει μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα. Αυτό που κάνει σήμερα ο μέσος άνθρωπος είναι να αναζητήσει στο διαδίκτυο αυτό που επιθυμεί. Όταν εντοπίσει κάτι που τον ενδιαφέρει προχωρά στο επόμενο βήμα το οποίο είναι να διαβάσει τις εμπειρίες των επισκεπτών αυτού του χώρου. Σε αυτό το στάδιο είναι που θα σταθεί σε μια επεξηγηματική άποψη. Είναι εκείνη που θα του δώσει μια ολιστική εικόνα αυτού που αναζητά. Καλό θα ήταν λοιπόν όταν εκφράζουμε μια άποψη να την αναλύουμε ώστε να είναι εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη. Τέτοιες κριτικές θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιείτε και μέσα στην ιστοσελίδα σας.

4. Λειτουργία και χρησιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από μαρτυρίες

Η χρησιμότητα προϊόντων και οι υπηρεσίες μιας εταιρείας ενδέχεται αρκετές φορές να μην μας είναι γνωστή και αυτονόητη. Στην πραγματικότητα, ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Οι επισκέπτες του ιστότοπού σας μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας μέσα από τις μαρτυρίες των πελατών σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες σας είναι πιθανό να εξηγήσουν πώς χρησιμοποίησαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Πάρτε για παράδειγμα ένα προϊόν για την αφαίρεση λεκέδων. Οι πελάτες σας μπορούν να εξηγήσουν στις απόψεις τους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά την αφαίρεση των λεκέδων σας, είτε αφαιρώντας ένα λεκέ από κρασί από τον καναπέ τους είτε αφαιρώντας λεκέδες από κατοικίδια. Αυτά είναι διαφορετικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το προϊόν. Εσείς μπορείτε να αντλήσετε αυτές τις πληροφορίες ώστε να δυναμώσετε τις παροχές σας ακόμα και με διαφημιστικούς τρόπους. 

5. Ενίσχυση της παρουσίας στις μηχανές αναζήτησης

Ίσως έχετε νιώσει την επιθυμία η ιστοσελίδα σας να ανέβει πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης (Google, Mozilla κτλ.). Για την επίτευξη αυτής της επιθυμίας βοηθά το SEO (Search Engine Optimization), η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας. Στην ενίσχυση αυτής της διαδικασίας βοηθούν με εντυπωσιακό τρόπο και οι απόψεις των επισκεπτών σας καθώς σχετίζονται πιο εύκολα και άμεσα με την επωνυμία σας. Οι μαρτυρίες δημιουργούν φρέσκο, συνεχώς μεταβαλλόμενο και σχετικό περιεχόμενο που αποδεικνύει στις μηχανές αναζήτησης ότι οι πελάτες αλληλοεπιδρούν με την επιχείρηση σας. Οι κριτικές είναι φυσικά γεμάτες με λέξεις-κλειδιά που αναζητούν πραγματικά οι πελάτες. Ενθαρρύνετε λοιπόν τους πελάτες σας να γράψουν αναλυτικές κριτικές οι οποίες θα βοηθήσουν στην καλύτερη γνωριμία των επισκεπτών με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και προσθέστε τες στην ιστοσελίδα σας. Μια τέτοια συναισθηματική σύνδεση μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη μετατροπή των επισκεπτών σε νέους πελάτες. Φροντίστε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε τα ονόματα, ακόμα και τις φωτογραφίες των πελατών που εκφράζουν απόψεις για να διευκολύνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να συνδεθούν μαζί τους σε συναισθηματικό επίπεδο.

Τελικά θα χάσετε την ευκαιρία που προσφέρουν οι αξιολογήσεις;

Εάν δεν χρησιμοποιείτε μαρτυρίες στην ιστοσελίδα σας, χάνετε μια πολύτιμη ευκαιρία για την απόκτηση νέων πελατών. Αφιερώστε χρόνο για να συμπεριλάβετε μαρτυρίες σε ολόκληρη την ιστοσελίδα σας, φροντίζοντας να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα, σε βασικές σελίδες προϊόντων και σε σημεία όπου οι πελάτες λαμβάνουν αποφάσεις αγοράς. Οι μορφές παρουσίασης τους μπορεί να είναι από κείμενα μέχρι βίντεο. Επιπλέον η παρουσία τους θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέες στρατηγικές για την επιχείρηση σας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η σύνταξη μιας κριτικής για την εταιρεία σας κρίνεται σκόπιμο να είναι επεξηγηματική, σαφής και με πρόθεση παρουσίασης μιας συνολικής εικόνας των προϊόντων ή υπηρεσιών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ως επαγγελματίες σας συστήνουμε να κάνετε στοχευμένες ερωτήσεις στους επισκέπτες σας με σκοπό να αντλήσετε την εμπειρία της συνεργασίας σας, τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα τους και σε επόμενο στάδιο να τους καλέσετε να συντάξουν ένα κείμενο δομημένο πάνω σε αυτή την συζήτηση. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα στοιχεία για την πρόοδο σας, για την δόμηση καλύτερης εικόνας της επιχείρησης σας και για την διευκόλυνση της σύνδεσης σας με τους νέους επισκέπτες σας. Καθώς το ψηφιακό μάρκετινγκ συνεχίζει να γίνεται όλο και περισσότερο μια πρόκληση, η χρήση μαρτυριών θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει μεταξύ των υπόλοιπων δίνοντας μια γεύση της εξυπηρέτησης των πελατών σας. 

WebsiteGreece Logo

Αποκτήστε μια πολύ όμορφη παρουσία και μετατρέψτε τους επισκέπτες σας σε πελάτες.

Επικοινωνία

Αιτωλικου 49, Πειραιάς, 18545
Χάρτης

+30 211 7253448
+30 6908885550

info @ websitegreece.com