Διαβάστε για...

7 tips για την επιλογή του πιο επιτυχημένου domain name

Η έναρξη μιας ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας ή τις υπηρεσίες σας προϋποθέτει μελέτη για κάθε βήμα. Πρώτο βήμα είναι η επιλογή ενός πετυχημένου domain name το οποίο θα γίνει το κλειδί της εισόδου του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας. Τι είναι λοιπόν το domain name. Όταν αναφερόμαστε σε ένα όνομα τομέα όπως λέγεται, αναφερόμαστε συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του "https" και της επέκτασης ".com". Για παράδειγμα στην διεύθυνση www.websitegreece.com το όνομα τομέα είναι το websitegreece. Είναι όντως τόσο σημαντικό το domain name; Η απάντηση είναι βέβαια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους λόγους και κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την επιτυχημένη επιλογή του. Όπως καταλαβαίνετε κρίνετε ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο αυτό στάδιο επιλογής διότι θα χρειαστεί να βρείτε ένα μικρό, ευανάγνωστο και σχετικό με την επιχείρηση σας όνομα. Για αρχή ας λάβουμε υπόψιν μας ότι οι λέξεις κλειδιά καθώς και η διαχρονικότητα είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ενός ονόματος.

Ας δούμε λοιπόν 7 χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου ονόματος της ιστοσελίδας σας.

1. Η χρήση της σωστής επέκτασης του ονόματος (.gr, .com, .org, κ.τ.λ.)

Η πιο επιτυχημένη σύμφωνα με έρευνα επέκταση είναι το .com (το 43% όλων των ονομάτων έχουν αυτή την επέκταση). Αυτή η επιλογή σας θα σχετίζεται με το κοινό στο οποίο απευθύνεστε ως προς τον τόπο. Τι εννοώ, αν οι επισκέπτες σας είναι κυρίως από την Ελλάδα η επέκταση .gr είναι πιο συνηθισμένη και οικεία. Αν όμως οι επισκέπτες σας δεν θέλετε να περιοριστούν τοπικά η καλύτερη επιλογή είναι η επέκταση .com. Επομένως η έρευνα σας ας κινηθεί αρχικά προς αυτή την κατεύθυνση την οποία θεωρείτε συμφέρουσα για σας και αποφύγετε όσο μπορείτε τις παράξενες επεκτάσεις όπως .cafe, .pizza και ούτω καθεξής οι οποίες μπορεί να μην είναι μελλοντικά ανταποκρίσιμες στην ταυτότητα της επιχείρησής σας.

2. Η χρήση μη γενικευμένων ονομάτων

Το δημιουργικό και εμπνευσμένο όνομα είναι το καλύτερο γιατί είναι αυτό που θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες σας να σας βρίσκουν και να σας θυμούνται εύκολα. Η διαφοροποίηση του ονόματος με την χρήση κατάλληλων λέξεων θα δώσουν στην επιχείρηση σας την εμπιστοσύνη του κοινού. Χρησιμοποιήστε υπάρχουσες λέξεις. Μπορείτε να κάνετε μια έρευνα για να βρείτε ενδιαφέρουσες λέξεις που ταιριάζουν στην επωνυμία σας. Μαζί με ποιοτικό περιεχόμενο και καλή εμπειρία χρήστη, οι λέξεις-κλειδιά στο όνομά σας μπορούν να σας βοηθήσουν να βρεθείτε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

3. Το μικρό όνομα είναι προτιμότερο 

Σε γενικές γραμμές είναι προτιμότερο να επιλέγετε όνομα μέχρι 12-15 χαρακτήρων περίπου ώστε να είναι σύντομο και αξέχαστο. Συμβαίνει συχνά οι χρήστες να κάνουν τυπογραφικά λάθη στην σύνταξη ενός ονόματος επομένως ας τους διευκολύνουμε όσο είναι δυνατό. Είναι πια πολύ συνηθισμένο να είμαστε στον δρόμο και να αναζητούμε στο κινητό μας ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Θα ήταν καλό να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να την πληκτρολογήσουμε.

4. Να είναι εύκολο στην πληκτρολόγηση

Σκεφτείτε μερικούς από τους πιο δημοφιλής ιστοτόπους στον κόσμο. Τι σας έρχεται; Μήπως η Google, το Facebook κ.τ.λ.; Απλοποιήστε το όνομα σας δίχως να χάσετε την ουσία και την ταυτότητα σας. Η σωστή ορθογραφία περιπλέκει τους χρήστες, και εσείς το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μπερδέψετε τον επισκέπτη σας γιατί τελικά θα τον χάσετε. Κάντε λοιπόν δοκιμές με γνωστούς σας ώστε να βρείτε το πιο απλό. Η εύκολη ονομασία θα γίνει χρήσιμη ακόμα και για την χρήση της σε επαγγελματικό email το οποίο ενδεχομένως θα χρειαστείτε.

5. Η εύκολη προσφώνησή του

Όσο εύκολα μπορεί να γράφετε το όνομα σας, τόσο εύκολα είναι καλό και να προφέρεται. Μπορείτε να κάνετε τις ίδιες δοκιμές όπως και με την ορθογραφία, πείτε σε γνωστούς και φίλους να προφέρουν τα πιθανά ονόματα και δείτε πόσο εύκολο τους είναι. Δείτε για παράδειγμα το petcity.com είναι εύκολο στην ορθογραφία και την προφορά του.

6. Αποφύγετε τις παύλες και τους αριθμούς

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο σκοπός είναι να απλοποιήσετε την διαδικασία εισαγωγής του χρήστη στην ιστοσελίδα σας. Η χρήση παύλας ή αριθμών θα περιπλέξει τα πράγματα. Φανταστείτε να εξηγείτε το Facebook εάν είχε παύλα εκεί… «Έχετε δει αυτήν την νέα ιστοσελίδα Face-Book; Παρεμπιπτόντως υπάρχει παύλα, ανάμεσα στο «Πρόσωπο» και το «Βιβλίο». », δεν θα ήταν δυσνόητο; Παραμείνετε λοιπόν καλύτερα στα γράμματα.

7. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Η ιστοσελίδα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μελλοντικά πεδία ενδιαφέροντος. Όπως γίνεται σαφές από το όνομα του τομέα της ο σκοπός της καλό θα είναι να είναι σαφής και προσδιορισμένος. Αυτό σημαίνει ότι αν μια επιχείρηση πάψει για παράδειγμα στο μέλλον να κατασκευάζει ιστοσελίδες δεν θα είναι πια σχετική με το domain name της. Για αυτόν τον λόγο οραματιστείτε όσο γίνεται πιο μακροπρόθεσμα ως προς την παρουσία της επιχείρησής σας και επιλέξτε την κατάλληλη ονομασία.

Η επιλογή domain name δεν γίνεται στην τύχη.

Η ιδέα να συνδέουν οι επισκέπτες σας το όνομά σας με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας είναι φανταστική. Δείτε για παράδειγμα την ιστοσελίδα pastaperfect.com, όλοι μπορούμε να κάνουμε την σύνδεση της ποιότητας με το προϊόν δημιουργώντας μας εξαρχής μια θετική εντύπωση και εμπιστοσύνη ως προς το ζητούμενο. Επομένως, το όνομα σας δημιουργεί προσδοκίες και αντιλήψεις για την επωνυμία σας. Για αυτόν τον λόγο δώστε προσοχή στην επιλογή του ακολουθώντας απλά, στοχευμένα και δημιουργικά βήματα:

• Κάντε το αξέχαστο.
• Κρατήστε το φιλικό προς κινητές συσκευές.
• Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά… αλλά μόνο αν έχει νόημα.
• Αναζητήστε ένα όνομα με δυνατότητα επωνυμίας - είναι πολύτιμα και πιο εύκολα προσβάσιμα από τους γενικούς όρους.
• Επιλέξτε την κατάλληλη επέκταση. Ενώ το .com εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, οι νεότερες - και πολύ φθηνότερες - επεκτάσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σήμερα, οπότε ίσως αξίζει να εξεταστούν, αρκεί να είναι συναφείς.

Η εύρεση του τέλειου ονόματος μοιάζει πολύ με την εύρεση του τέλειου τραγουδιού. Αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας και αντηχεί καλύτερα στους χρήστες. Το όνομα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να ταιριάζει με την επιχείρησή σας μόνο αν έχει σημασία για σας. Ο λόγος που οι επιχειρήσεις στοχεύουν σε συναφή ονόματα με την επιχείρησή τους σχετίζεται με τις μελλοντικές διαφημιστικές τους καμπάνιες και την βελτιστοποίηση της διαδικασίας της κατάταξής τους στις μηχανές αναζήτησης (SEO). Επομένως η κατάλληλη επιλογή του ονόματός σας σε συνδυασμό με πετυχημένο λογότυπο και περιεχόμενο θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας!

Ελπίζουμε το παρόν άρθρο να σας βοήθησε σχετικά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες θα χαρούμε να συνομιλήσουμε. 

WebsiteGreece Logo

Αποκτήστε μια πολύ όμορφη παρουσία και μετατρέψτε τους επισκέπτες σας σε πελάτες.

Επικοινωνία

Αιτωλικου 49, Πειραιάς, 18545
Χάρτης

+30 211 7253448
+30 6908885550

info @ websitegreece.com